torsdag 3 juli 2014

Heldag med gång runt NY City!

Jag lyckades sova riktigt bra idag, vaknade några få gånger men som tur var så kunde jag direkt somna om. Vid halvåtta var jag dock helt klarvaken men det var väl kanske inte så konstigt då vi la oss vid klockan tio. Skönt att ha fått sova bra i alla fall, då kommer man verkligen kunna hålla sig vaken hela dagen. Angelika och jag gjorde oss iordning och vid halvnio-nio, stack vi iväg på vår sightseeing.

Vi började med att gå ner till Hudson River för att spana in Frihetsgudinnan. Hon är verkligen häftig. Vi, såklart, tog lite turistbilder och sedan knallade vi vidare. Vi passade på att äta lite frukost på Pret a Monger och det var kanon. Han i kassan var verkligen supertrevlig och frågade om vi gillade NY, vad vi tyckte, osv. Det är verkligen en annan slags service här! 

Angelika på Pret!

Vi skrattade gott när vi båda kollade ner på våra fötter för vi hade gympa-dojor på. Det var bara en gigantisk systemkamera som fattades vid magen, annars skulle våran turist-outfit vara komplett. Allt för att gå bekvämt!

Jag tror jag inte har fattat än att vi verkligen är i NY, det är en sådan häftig upplevelse och någonting vi har pratat om hur länge som helst. Att se alla ställen jag har sett fram emot, är så spännande. Vi gick mot Wall Street och gick så klart förbi den kända tjuren!

(bild)
Jag med tjuren

Wall-Street

Vi gick sedan till Ground Zero och de nya höghusen som nu är de nya World Trade Centre. Det var otroligt vackert på Ground Zero, men en jätteunderlig känsla. Det kändes lite som jag när var i Kenya och man körde förbi West Gate-shopping centret, jag rös lite. Man kunde inte låta bli att tänka på alla som gick bort på 9/11 och alla de dog på den platsen man stod på. De hade gjorde det jättefint genom att rista in allas namn som gick bort i sten som stod runt ett jättevackert vattenfall. Det är svårt att verkligen föreställa sig hur det var just den dagen, men det är någonting man hoppas på aldrig få vara med om eller behöva föreställa sig. Det var riktigt maffigt att få se detta ställe och få stå på denna plats, men mitt hjärta går verkligen ut till de som gick bort den dagen. 

Ground Zero

Här är namnen inristat i sten

Chris, han vi bor hos här i NY, har designat utsidan på det nya World Trade Centret och det är jättefräckt. Vi var där och kollade på tornet och det var häftigt speciellt eftersom vi känner architekten som har ritat utsidan på den första 20 våningarna. 

Nya World Trade Center, kallas för: Liberty Tower

Angelika och jag drog oss vidare till Chinatown och sedan Little Italy. När man steg in i dessa kvarteren så var det precis som att gå runt i Chinatown i Malaysia, eller vara i Kina. Alla skyltar stod på kinesiska, även McDonalds skyltarna!! De hängde kopieväskor överallt med kinesiska lycktor hit och dit. Riktigt häftigt! Det kändes lite som att vara hemma på något sätt. Vi drog oss sedan vidare till Little Italy där vi hittade en restaurang och tog lite att äta. Det bara började att ströma in folk så vi märkte snabbt att vi valde rätt. Det var också skönt att komma in i lite kyla då det är över 32 grader här och väldigt fuktigt så lite luftkonditionering var perfekt och precis det vi behövde.

Min lunch, mozarella och tomater

Chinatown, precis som man var i Kina!

Vi drog oss vidare mot Broadway gatan igen i SOHO och då var det dags för lite shopping. Vi var inne och kollade i massor utav affärer och det blev väl en del shopping lite här och där. Jag handlade två jackor på UNIQLO, ett doftljus på DASH, lite kläder på Strawberry, två iPhone skal från Michael Kors, och lite andra saker. Jättenöjd med allt! Efter en stund blev vi rätt trötta i fötterna och bestämde oss för att ta någonting att dricka så vi gick till SOHO Cafe och tog en läsk. Den smakade otroligt gott eftersom man var hur törstig som helst! 

Jag på SOHO Cafe

Dagens shopping...

Efter drinken så hoppade vi på tunnelbanan och tog oss hem. Det är riktigt kul att ta tunnelbana när man tar sig hemmåt i andra länder för man får verkligen se olika slags folk. Det var alla åldrar som tog tunnelbanan, allt från sju ensam till sjuttio-sju. Underbart att se! Vi var tillbaka i lägenheten vid kvart i sex och då la vi oss och vila. Vi hade en middags bokning på kvällen klockan 23:30 så det blev till att ta en powernap för att orka med den. Det blev till att göra sig iordning snabbt och sedan gick vi och handlade lite ost som vi åt med Chris och hans son Rohen. Jättetrevligt! Vid nio - halvtio, så satte vi oss i en taxi som tog oss till Union Square där det finns en bar som heter the Coffee Shop. Här brukade Angelika hänga när hon studerade här så det var roligt att se. Charlotte kom hit ett tag också och det var riktigt kul att få träffa henne igen. Hon är verkligen en go tjej! 

Angelika och jag

Oss tjejer

Vid elva så hoppade vi in i en taxi som tog oss till La Esquina. Angelika pekade på en korvkiosk och sa "där är det", okej... Nu började det häftiga.

Angelika utanför restaurangen

Vi gick in i korvkiosken och där stod en kille med en öronsnäcka och pratade med någon. Han bockade av oss på sin lista och sedan öppnade han en dörr som vi skulle gå ner för. Vi gick ner för trapporna, in i en källare. Sedan gick vi på en röd matta som tog oss igenom köket där alla kockarna hälsade oss välkomna. Tillslut kom vi in i en restaurang/bar med hur bra musik som helst (riktigt gamla-godingar) och jättemycket människor. Så häftigt! Vi fick vårt bord för två och beställde in två Frozen Margaritas. De hade en tequila meny som var ungefär fem sidor lång. Jag visste inte ens att det vans dry och mild tequila?! Det fanns hur mycket som helst. Jag dricker dock inte tequila rent så vi nöjde oss med våran margarita. Vi bestälde in hur mycket god fisk och andra maträtter som helst. Quesadillas med truffel och red snapper med en chiliröra osv. Åh så gott det var och riktigt smakrikt med mycket kryddor. Detta var det "riktiga" Mexikanska-köket och inte tex-mex. 

Mannen med öronsnäckan

Angelika

Restaurangen


Jag med min frozen margarita

Vi åt upp och var jättemätta men det stoppade inte oss ifrån att gå till baren och dansa lite. Vi betalade notan och sedan gick vi och började dansa. Verkligen ett kul slut på en fantastisk dag. Vi satte oss i taxin tillbaka till lägenheten vid tvåtiden och då var vi jättetrötta. Jag somnade direkt när jag kom hem och hoppas att jag sover bra. Imorgon blir det nya äventyr vid Times Square, spännande! Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar