måndag 22 december 2014

Allum och sedan baka pepparkakor med familjen

Imorse så åt vi en god frukost som vanligt, det är verkligen en lyx att äta en riktig svensk frukost då i Malaysia, speciellt när jag jobbade, blir det inte alls så mycket frukost. Om det blev någon så blev den till att äta i bilen på väg till jobbet... Här kan jag äta och ta det lugnt, hur skönt som helst! Verkligen en lyx!

Mamma tog bilen på morgonen och sedan när hon kom tillbaka då lånade jag den och åkte till Erika för att hämta upp henne. Hon höll på att skratta ihjäl sig när hon kom ut och såg den söta ren-bilen. Jag visste att om det var någon som skulle gilla bilen och tycka om den så skulle det vara Erika. Gud vad kul vi hade det i bilen när vi körde omkring, folk tittade på oss, log, pekade och massa annat - så kul! Vi bara skrattade i bilen. 

Väl framme i Allum så gick vi in på Akademibokhandeln där jag köpte två kokböcker - riktigt kul att ha några bra nu när jag åker tillbaka till London. Jag köpte en kokbok med bara vegetariska recept och en annan med hälsorecept. Riktigt kul att ha med Erika också som vet vilka böcker man ska köpa och vilka som är bra osv. 

Vi handlade också en liten present till Stella och lite andra saker. Skoj! Vi åkte tillbaka hemåt efter någon timma då vi skulle ha pepparkaksbakning hemma hos oss. Erika skulle också hänga med men komma lite senare. Jag lämnade av henne hemma och sedan åkte jag hem till mig för att hjälpa mamma göra lite köttbullar, paté, osv. Kusinerna och familjen kom vid femtiden och då började bakningen. Jag måste säga att jag inte är någon specialist när det kommer till pepparkaksbakning, så jag höll mig till att röra runt i köttbullarna, diska och vara allmänt social med alla andra. Det kände jag mer var lite utav mina specialiteter. :-)

Erika kom förbi efter hon hade firat lite julafton med sin farmor och farfar och det var riktigt mysigt. Då fick hon träffa hela familjen också vilket alla tyckte var kul. Hon är så fantastisk duktig på att göra bakelser och är bara allmänt pysslig så hon började göra massa roliga marsipanfigurer, kände att ha med henne i laget var kanon. Med henne så ledde vi verkligen 'bakelse-tävlingen'. 

Det blev en middag och sedan läggdags. Verkligen en kanondag! Om två dagar är det julafton vilket känns otroligt konstigt då det inte alls känns som om det redan har gått ett år sedan julen 2013. Wowm tiden går verkligen fort!! Imorgon blir det till att fixa det sista innan julfirandet. Kram och godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar