tisdag 30 oktober 2012

International Perspectives in Employment

Idag hade jag min presentation och flera grupparbeten. Ikväll var vi betygsatta på hur vi kan hålla en presentation och hur vi arbetar i ett team. Det var riktigt roligt faktiskt! Jag är så stolt över min grupp som jobbade otroligt hårt - i alla fall de sista timmarna ha ha.

Första övningen vi behövde göra på kvällen var att vi fick en lista på 15 objekt. Våran grupp hade nödlandat på en ödeö och vi behövde välja vilka objekt som var viktigast. Först så skulle vi göra en lista själva och sedan efter fem minuter diskutera med gruppen och komma upp med en gruppresultat om vad var viktigast och inte. Detta kan vara svårt eftersom vissa har starkare åsikter än andra, men vi klarade oss bra. Under alla aktiviteter hade vi en 'observer' som bara tittade på hur vi arbetade tillsammans för att betygsätta oss senare.

Andra aktiviteten var att vi skulle ställa två stolar, rygg-mot-rygg, 50 cm ifrån varandra. Vi skulle sedan bygga en bro mellan dessa stolar med materialen: okokt spaghetti och tejp. En golfboll skulle sedan kunna klara av att åka från den ena stolen till den andra. Utmaningen med denna aktivitet var att först fick vi fem minuter att planera själva, sedan fick vi fem minuter att prata ihop oss med gruppen och komma på en strategi, sedan efter det var det 15 minuter då vi inte fick prata någonting. Detta var tufft eftersom det krävdes nästan att prata under denna aktivitet. Vi klarade det bra och kom tvåa utav alla som var där - svårt var det men golfbollen klarade sig nästan hela vägen, den var 3 cm ifrån slutmålet.

Efter dessa aktiviteter var det dags för presentationen vi hade förberett oss på. Vi gick in där och gjorde allt som vi skulle - det gick så bra! Vi svarade på frågorna på ett smart sätt, vi pratade med confidence och åh allt blev så bra!  De sa i slutet (lärarna som betygsätter oss) att våran presentation var jättebra. Sånt är alltid roligt att höra efter man har arbetat hårt!

När allt var klart var det dags att gå ut och fira! Vi stack iväg till Volunteer Pub och tog några drinks. Det kändes bra att kunna vara lite social efter att man har suttit inlåst på sitt rum eller fastklistrad på en stol i biblioteket i flera dagar. Jag gick hem runt 23 tiden så det blev inte alls sent. Kanon dag verkligen! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar