tisdag 15 april 2014

Giraffer, Karen Blixen och lunch på hotel Hemingways

Jag hoppade in i duschen direkt när jag vaknade idag vilket var underbart. Efter massagen igår så blev håret lite oljigt så det var skönt att tvätta rent det lite. När Cicci och jag skulle gå ur sängen så märkte vi vilken fruktansvärd träningsvärk vi hade. Cicci och jag är nu mera ett par 90-åriga tanter som knappt kan gå, vi har verkligen jätteont i rumpa och ben efter alla träningsövningar vi gjorde igår. Jag tror också att massagen gjorde så att man har lite extra ont idag också. Det är väl bra på ett sätt att det känns av att man har gjort någonting bra. Idag ska vi nog vila med träningen men imorgon blir det joggning och träning igen.

Idag på schemat var det till att åka till giraffreservatet, sedan till Karen Blixen museumet och sedan äta lunch på hotel Hemingsways. På vägen till giraffreservatet så åkte vi förbi West Gate där det var den terroristattacken. Det var verkligen jobbigt att se. Man kunde se skotten som borrat in sig i väggarna på utsidan, krossade fönster och papp som täckte igen de öppna väggarna som har gått sönder under denna hemska händelse. Det går inte att beskriva känslan att köra förbi detta shoppingcentret som nu är helt tomt och veta att massor av personer dödades denna dag. Flera blev räddade efter att ha legat och gömt sig i timmar. Detta blev verkligen en intensiv start på dagen.

West Gate

Man kan se skotten från terrorist attentatet vid fönstret

Vi åkte sedan i över 30 minuter tills vi kom till giraffreservatet. Det var igen upp med bagageluckan, koll i handväskor och andra säkerhetsprocesser för att verkligen se till att ingenting händer. Detta gör så man verkligen känner sig trygg när man är där inne men tanken att de behöver vara soppas noggranna är lite skrämmande. Vi matade och gosade med dessa små giraffer i över en timma. Det var tre stycken, Stacy, Ibraham och Helene. Alla var jättesöt. Mitt i allt när Cicci stod och klappade en giraff, Ibraham, så stångade han henne jättehårt i huvudet för hon stod för nära honom utan mat. Här gällde det att ha lite mat i handen för att nöja dessa giraffer! Vi kunde se bortanför träden att det fanns två små bebisgiraffer och de var bara så himla söta! Gud man blev helt kär.







Cicci och en giraff

Det fanns också vildsvin eller som vi kallar dem: Pumbas från filmen Lejon Kungen. Dessa djur är ju också för roliga.


Här matar jag två giraffer

Hej!


Söt liten giraff


Efter vi var nöjda med girafferna så stack vi iväg till Karen Blixen museumet som låg precis bredvid giraffstället. Karen Blixen var en dansk kvinna som flyttade till Kenya och förändrade mångas liv. Hon kom från en ganska förmögen familj och i början utan nittonhundratalet kom hon till Nairobi för att hon älskade detta land. Hon byggde ett kaffeplantage där hon anställde bara Kenyaner och det gav jobb till över 700 personer. Inte bara det, utan hon också byggde en skola och uppmuntrade utbildning vilket var en nyheten i Afrika. Denna kvinna har verkligen gjort ett stort intryck på många generationer i framtiden. Vi var tvungna att betala 1,200 shillings för att komma in vilket är ungefär 100 kronor och då fick vi en guide som tog oss igenom hennes hus och berättade hela hennes historia. Vi såg Kenya Coca-Cola flaskor där med vilket var lite kul.


Vi fick sätta oss på stolar mot hennes hur och guiden hade ryggen till och berättade om henne. Sedan gick vi runt huset och kollade, hon hade en fantastisk trädgård!


Cicci och Eva

Cicci och jag

Hennes hus


Efter sightseeing så var det dags att åka till ett hotel som ligger precis bredvid, Hemingways. Detta var ett jättefint kolonialt-designat hotell. När vi åkte in i hotellet var det upp med alla dörrar, de kollade igenom backluckan och under bilen med speglar. Säkerheten här var verkligen på topp vilket känns bra men ändå lite skrämmande att det behöver vara på detta sättet.

Restaurangen

Cicci och Eva

Jag

Poolen

Hallen

Jag och Cicci

Cicci

Både Cicci och jag beställde in en hamburgare och den var jättegod men verkligen gigantisk. Vi skrattade gott när vi såg storleken på hamburgaren. Den var helt grotesk men jättegod!

Hamburgaren ser normal ut...

Kolla in burgaren!!

När vi var påvar tillbaka så slocknade alla tre i bilen, tror vi alla var rätt trötta efter en härlig och väldigt informativ dag. På kvällen blev det jättegod mat som Eva hade lagat, mums! Vi hade det jättetrevligt men när Cicci och jag sedan ställde oss upp för att gå och lämna våra tallrikar så kände vi riktigt i benen hur ont vi hade det. Vilken träningsvärk! Vi märkte speciellt av det när vi gick upp för trapporna till sovrummet.

Aj, aj, aj!

Inne i deras hus på andra våningen så har de en grind så att man inte kan komma upp om någon bryter sig in. Detta gör ju så man känner sig jättesäker!

Grinden! Haha.

Det blev ett avsnitt utav Bron innan vi la oss vilket var mysigt. Imorgon ska vi på elefantreservat vilket ska bli jättekul. Godnatt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar