torsdag 10 april 2014

Mot Kenya!

Jag vaknade klockan fem imorse för att se till att hinna ordentligt till flygplatsen. Taxin kom och hämtade mig vid halvsex så det var till att hoppa rätt in i duschen och göra sig iordning. Jag hade fortfarande lite att packa så det blev lite stressigt på morgonen men allt fixade sig och blev klart. När jag satt i taxin och chauffören frågade mig vart jag skulle åka så sa jag ju ”Kenya”. När jag sa det just i den sekunden, så kunde jag inte fatta att jag verkligen ska dit. Jag tror det kommer ta några dagar innan man riktigt förstår att man är i Afrika, det ska bli så spännande. Jag ser fram emot att få se hur befolkningen lever, hur det är i Kenya i huvudtaget, hur personerna är och massa mer. Detta kommer verkligen bli ett äventyr som kommer samtidigt vara roligt men också otroligt lärorikt. Jag hoppas på att få se hur livet är genom ett annat perspektiv där materialism inte är en prioritet och där man prioriterar lycka och glädje.

Så klart när jag kom till flygplatsen idag så var det hur mycket köer som helst. Jag hade gott om tid vilket var skönt då det tog sin lilla tid och jag hade inte kunnat checka in innan flyget så jag fick stå i en jättelång kö. När jag äntligen hade gått igenom den kön så blev nästa säkerhetskontroll. Denna kö var också hur lång som helst och folk köade så mycket så man knappt kunde gå av rulltrapporna! Det är inte sant tänkte jag då normalt sätt går man igenom allt på 15-20 minuter. Inte idag tydligen… Jag hann med ett litet snabbt besök till loungen där jag åt lite frukost och sedan gick jag till gaten där det nästan var boarding så snabbt jag kom fram, bra timing! Planet var 20 minuter försenat och jag hade bara en timma för att byta flyg i Amsterdam så jag var lite stressad med att komma av planet. Så klart, så när jag ska gå av planet i brådskan så är det en passkontroll innan man får gå in i flygplatsen. Detta har hänt mig några få gånger innan, alla gånger på Amsterdams flygplats, men inte på länge nu. Jag tyckte väl bara att det var så himla typiskt att detta skulle hända just den gången då jag hade hur bråttom som helst. Jag tror aldrig jag har sprungit igenom en flygplats, men idag fick bli den första gången. Jag i mina 12 cm klackar och två väskor sprang som en liten galen iller igenom passkontrollen, från gate C till sidan F. Jag var lite lätt svettig när jag kom fram till gaten. In på toan hann och också för att jag såg att det var kö in till gaten då det var en säkerhetskontroll innan vi boardade planet. Det sista som hände innan jag gick till gaten var att mitt i allt när jag skulle sätta på mig byxorna igen så gick mitt blixtlås sönder på jeansen. Kan man ha mer otur? Nu får jag gå med ett ventilationssystem i mina jeans också, great… Det var verkligen hur skönt som helst att komma på planet och beställa in ett glas vin – det behövdes verkligen efter detta trauma. Hon som satt i mitten i vår rad ville betala med sina poäng och bli uppgraderad till Business Class så jag och en kenyansk kvinna fick tre säten att dela på så jag kunde sova som en liten björn under hela resan, sov nog ungefär fem timmar utav åtta vilket kändes kanon.

Lite vin på planet och en bra film!

Familjen Malmberg hade berättat för mig hur flygplatsen såg ut och att det var precis som om att komma in i ett garage. Jag trodde de överdrev, men ankomsthallen var verkligen i ett garage, det såg precis ut som om man hade satt in lite bagageband lite här och där och lite passkontroller hit och dit och sedan vimsalabim så fick vi en ankomsthall. Jag skrattade lite åt mig själv. Jag hade blivit kompis med hon kenyanska kvinnan jag satt bredvid under flighten och hon hade sagt till mig att packa iordning alla mina saker så att direkt när vi landar kan vi ställa oss upp och ta oss fram till dörrarna där vi går av planet. Jag lyssnade och hade allt redo. När säkerhetsbälte signalen var av så ställde vi oss båda upp och hon började knö sig före alla, alla rader fram och tillslut så var vi vid dörrarna och väntade på att folket från Business Class skulle gå av. Jag hängde bara med för det var ju lika bra då hon vet hur allt fungerar. Jag skrattade lite för om jag var de andra skulle jag ju verkligen inte gillat vårt beteende med att ta sig före alla, men för oss då var det kanon! Av planet och på en buss blev det och vi körde runt i mörkret tills vi kom till ankomsthallen, eller garaget. Min kenyanska kompis och jag var först i kön att gå fram och skaffa visum och det gick hur snabbt och smidigt som helst. Min väska kom också som en utav de första vilket var tur så jag var färdig med mitt bagage i handen efter bara 20 minuter. Helt galet! Cicci och familjen var verkligen förvånade och jag fick vänta en liten stund på att de skulle komma för så här snabbt hade de inte räknat med att jag skulle vara klar.

Här hämtade man bagaget

Ett litet kafé som låg där man kom ut. En korv med bröd för 30 kronor

Cicci, Eva och Stig kom och hämtade mig och det var så mysigt att träffa dem igen. Åh detta är verkligen som min lilla extra familj, de är bara så goa och roliga! Vi hoppade in i deras bil, jag hälsade på deras driver Benson och sedan var vi på väg hem till dem. Väl hemma blev det presentutdelning i form av vin, ost, korvar, skinka, paella kryddor, osv. Jag fick också lite god wok som Eva hade gjort tidigare. Jag kan verkligen inte fatta att jag är i Kenya just nu och att vi ska iväg på safari redan imorgon. Just nu är hela Nairobi kolsvart så man såg ingenting. Vi åkte dock förbi West Gate shoppingcentret där de sköts för något år sedan. Jag fick en väldigt märklig känsla, tung på något sätt. Denna resa kommer man känna massa olika saker och detta var nog just början. Vägarna vi åkte på påminde lite om dem i Kambodja eller i Sri Lanka där de ibland är asfalterat med hål i vägen och ibland grus. Detta är bara början utav min erfarenhet här.

Cicci och jag!

Lite presenter till familjen Malmberg


Cicci och jag snackade i flera timmar över ett glas vin men tillslut fick vi gå och lägga oss då vi ska upp klockan sju imorgon för att åka iväg till Sweetwater Park som ligger tre timmar utanför Nairobi ungefär. God natt på er, en trött Anna och Cicci ska nu gå och lägga sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar