onsdag 10 juli 2013

En natt i Gibraltar

På morgonen gick vi och åt frukost tillsammans med alla andra spanska familjer. Det var helt proppfullt i matsalen men vi lyckades få ett bord till slut. Vi åt så vi blev mätta och belåtna. Enligt Rai så skulle vi vara färdiga för att sticka 10:30 - men nu är vi i Spanien. Här har de verkligen svårt för att bestämma en tid och sedan fullfölja. Vi undrade så de inte hade glömt bort oss, men då var de hur glada som helst och frågade när vi ville sticka... Oookej? Tiden vi hade bestämt var inte alls i deras tankar. Man kan inte annat än att skratta ibland åt hur vissa kulturer krockar med andra vid vissa tillfällen. Vi träffade dem tillslut ialla fall och alla vara glada!

Vi stack iväg till Tarifa en 30 minuter senare, vi hade ju sex killar att vänta på att bli redo... Det går ju inte i Ferrari-takt precis. Det tog oss knappt 1.5 timme att åka dit. Vi stack direkt till killarnas hotel där de skulle bo över natten - Cederkvist familjen (minus Fredrik) skulle vidare till Gibraltar. Jag hade hört sen tidigare att Tarifa ska vara ett riktigt surfing ställe där det är mycket reggae- och hippie-stil: det var sant! Detta är verkligen ett ställe jag skulle kunna tänka mig att åka med mina kompisar och vi skulle haft det hur roligt som helst - det var mycket unga personer där vilket gör kvällarna mycket roliga! Det var också riktigt fräckt att stå vid stranden och kolla på när alla flyger - är det inte lätt att de trasslar in sig i varandra?

Fräck utsikt!

Vi stannade vid ett ställe först men det började brinna i skogen bredvid. Som tur var så blåste vinden åt "fel" håll, så elden kom inte emot oss. Verkligen tur!! Det var lite läskigt att se denna höga eld som hade lågor som var över 30-40 meter höga, helt sjukt. Vi stack därifrån direkt till en annan strand lite längre bort där vi åt lunch.

Den läskiga elden

Här trivdes vi bättre allihopa!

Fredrik, mamma och jag

Guss, Mateo, Rai, Mike, Andy och Fredrik

Efter några timmar drog vi oss vidare till Gibraltar, vi alla såg verkligen fram emot att åka in här - det är ju inte varje dag man är där. Vi skulle egentligen inte ta med oss bilen in för alla vi hade snackat med sa att man inte skulle göra det utan parkera i staden innan som heter La Linea de la Concepción. Denna staden var bland det skummaste områdena jag har varit med om... De flesta såg helt höga ut. Vi hade en skäggig, smutsig man komma fram och be oss att betala 20 euro för att köra in i Gibraltar, vi ville bara vända bilen och PLUS att vi fick reda på efteråt att det är gratis att köra in där. Lite skumt! Vi såg två tjejer gömda bakom ett hus och drog av prislappar från kläder som var nya för att sedan gömma under sina egna kläder. Vad höll dom på med liksom?

Vi bestämde oss för att köra med bilen över gränsen för det såg ut som om det inte alls var mycket trafik. Till och med pappa tyckte det var lite obehagligt att ställa sig i ett parkeringshus under marken för att sedan gå upp med två tjejer och en stor resväska. Att åka in i Gibraltar var hur lätt och smidigt som helst - kan bero på att vi körde in en onsdag eftermiddag. Det gick ialla fall jättebra och bilen kom med! Vi hade inte bokat något hotel, men vi körde runt där och kollade lite på GPSen vad som fanns. Efter att ha kollat på tre hotel bestämde vi oss för "The Rock Hotel" som låg lite högre upp med en fantastisk utsikt över Gibraltar och sin hamn. Det första vi gjorde när vi kom till hotellet var att slänga oss i poolen för att sedan dyka upp till en drink som man hade i handen. Har man det bra eller har man det bra?

Poolhäng med pappa

Mamma sov lite siesta medan pappa och jag åt lite jordnötter och drack lite kaffe på balkongen. Efter några timmar var alla nyduschade och fina. Jag hade googlat på en bra italiensk restaurang i Gibraltar och då fick jag reda på en restaurang som heter "Stagione 4" som skulle tydligen vara den bästa - vi var väldigt nöjda! Wow, vilken Carbonara de hade och servicen var top-notch.

Jag

Pappa och mamma

God Carbonara till middag

Vi avslutade dagen med en drink på hotellet. Utsikten där var helt fantastisk så man kunde inte annat än att bara titta ut och beundra. Sedan var det säng dags och alla var nog rätt trötta efter en lång dag!

Gibraltar på kvällen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar