måndag 5 augusti 2013

Hejdå pappa!

Mamma körde pappa tidigt imorse till jobbet och jag stannade hemma och sov ut. Vid elvatiden stack vi hem till morfar på lite fika, Gudrun var även där vilket var mysigt! Det blev svar på frågor om hela Spanienresan - man är nästan datorstyrd nu när det kommer till dessa frågor och svar, man vet vad folk tänker fråga innan de ens ställer frågorna. Man har nästan övat in en liten författning om hela resan som man säger till alla.

Efter fikat stack vi iväg till pappas företag där vi åt lunch på restaurangen där, Dragon. Jag tog en jättegod Kyckling Bombay som smakade jättegott. Det är kul det med att äta "Indiska" rätter i Sverige för maten blir ju "Svensk" fast ett asiatiskt recept. Jag älskar detta för det blir som två helt olika rätter: den svenska kyckling bombay och den indiska - båda är goda på sina egna sätt. Väl hemma igen packade vi det sista, jag spelade piano, pappa duschade och gjorde sig iordning. Vid halvfyra stack vi iväg till Landvetter för att vinka av honom.

Pappa hade en väska att klira på Tax Free och vi skrattade för de framför oss hade tjugo olika lappar med ca 15:- lappen som de skulle få tillbaka. Vi tyckte det var lite konstigt att de inte behövde visa allting de skulle få tillbaka pengar för men tydligen behöver man inte det utan personalen har tillåtelse att bara göra "stickprov" och därför är det ju inte hundra om du ens behöver visa någonting. Lite lustigt, men jaja - vi hade väskan med oss som vi skulle få tillbaka momsen på så för oss var det inga problem oavsett.

När vi kom tillbaka till Lerum så gjorde jag min goda quinoa sallad på quinoa, halloumi, tomat, kyckling och sedan en sås på créme fraiche, mosad fetaost och en liten burk pesto: denna blandingen blir verkligen så god! Vi smaskade i oss denna rätt och när vi nästan var klara så kom morfar och Gudrun förbi och fick smaka lite med. De hade aldrig prövat quinoa innan så det var lite kul att de fick pröva det.

Middagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar