söndag 25 augusti 2013

Nur i Sverige, dag 6

Idag började vi dagen med att sola hos farfar. Detta är bland det bästa sätten man kan börja en dag. Vi bestämde sedan att ha en kräftskiva på kvällen och förstod snabbt att vi behövde få dit lite folk.  Vi ringde Lovisa och hon fick med sig Victoria. De flesta undrade vad vi höll på med då vi bestämde oss för att ha kräftskivan på en söndag då alla jobbar, själv tycker jag helgen är alldeles för kort och vi borde kunna ha trevligt alla dagar utan att folk ska tycka att man ska sitta hemma bara för att det är en söndag, tisdag eller torsdag. Det spelar väl ingen roll vilket dag det är utan mer om vilken attityd man har till det och vad planerna är för nästa dag. Om man inte jobbar på måndagen kan söndagen lika gärna varit en lördag, samma sak - bara mentaliteten på hur man ser det som ändras.

Sol, sol, mera sol!

Sedan på kvällen kom Lovisa och Victoria ut och då började kräftskivan. Vi hade verkligen gått "all-in" med hattar, plastglas med kräftor på, och sedan såklart de svenska snapsvisorna. Nur lärde sig långsamt hur man fick ut all mat från kräftorna men det tar ju sitt lilla tålamod att skala dem ordentligt. Hon gillade det faktiskt vilket var kul!

Det blev kinesiska insjökräftor

Nur och jag


Nur, Lovisa och Victoria

Den vackra solnedgången

Det blev en kanonkväll och kul för Nur att få pröva på alla de svenska sakerna vi har i Sverige! Imorgon blir det Marstrand. Kram och godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar