lördag 1 februari 2014

Prado museet och middag på världens äldsta restaurang

Idag stack mamma och jag iväg till Prado museet. Ingen utav oss två är väl någon museum-fantast men att gå till Prado museet måste man ju bara ha gjort. När vi klev ut ur stationen så fick vi se hur mycket folk som helst som demonstrerade. De demonstrerade mot att ändra lagarna om abort och att kvinnor har rätt att bestämma över deras egna kroppar. Det var rätt fräckt att se denna demonstration och hur folk kommer samman för att kämpa mot det de tycker är rätt. Så häftigt! Mamma och jag behövde tog oss igenom denna folkmassa, det tog sin lilla tid, men vi klarade av det.

Demonstrationen

Till slut kom vi till museumet. Jag kom in gratis eftersom jag är student, det måste jag säga var riktigt generöst och bra. Ibland har det sina fördelar att vara student i dessa länder. Mamma fick dock betala 14 euro så vi var tvungna att stanna där ett bra tag i alla fall.

Utanför Prado museet

Mamma utanför museet

Det var en massa kända konstnärer som Goya, Velasques, osv, men mycket gammal konst. Jag gillar verkligen modern konst så denna var väl lite för 'gammal' och klassisk för mig. Mycket fin var den och jag uppskattar verkligen konsten, men efter man har sett tjuga nakna kvinnor och femtio-elva bilder på jesus och hans vise män så längtar man lite efter att se lite modernare och 'nyare' konst. Kul att ha sett all konst då vissa konstverk var enda från tolvhundratalet, helt sjukt!

Inne


Väl ute igen ringde pappa och vi snackade en bra stund. Han hade precis varit och spelat tennis i över tre timmar och var helt slut. Varje gång jag snackar med honom säger jag åt honom att han måste komma till Madrid och hälsa på, hoppas jag klarar att övertyga honom. Tror jag är på god väg!

Jag utanför museet

Mamma och jag traskade vidare till Plaza de Santa Ana. Ett jättemysigt plaza men hur mycket restauranger som helst. Vi fastnade på en restaurang där det satt hur mycket personer som helst, den hette: il pezzo di, GIUSEPPE. Vi båda beställde in varsin carbonara och den var hur god som helst. Den med lite rödvin så kunde det inte bli bättre!


Mamma på restaurangen

Jag på restaurangen

Efter lunchen traskade vi vidare in på El Corte Inglés där vi stannade på MAC för mamma ville köpa samma rouge som jag har. Det slutade med att vi lämnade affären helt sminkade och med två påsar med smink... Snacka om att hon sålde järnet och vi tyckte allt var hur bra som helst. Mamma blev hur fin som helst när hon blev sminkad och klar, min fina mamma. :)

Jag mitt i sminkningen

Vi kom hem en snabbis och bytte om snabbt då jag hade bokat bord förra veckan på en restaurang till ikväll. Det är världens äldsta restaurang: El Sobrino de Botín. Det blev bara till att byta om då vi redan hade sminket fixat utav MAC specialisten.

Jag och mamma

Jag och mamma igen

Vi tog tunnelbanan och stack iväg till restaurangen. Vi klev av på Ópera och sedan gick förbi el Mercado de San Miguel och tillslut var vi vid restaurangen. Det är roligt nu hur man känner till kvarteren och det känns som om det är mycket kortare än vad det egentligen är när man går nu jämför med hur det kändes första kvällen.

Restaurangmenyn

Insidan utav restaurangen var hur fräck som helst. Jag hade bokat bort i källaren vilket man måste göra om man ska dit, så mycket fräckare än att sitta där uppe på entrévåningen. Maten var också jättegod. Jag beställde in en köttbit och mamma en rätt som de är kända för: Suckling Pig. Vi började måltiden med att dela på en skinka med melon och sedan till varmrätten.

Jag och min köttbit

Vi avslutade måltiden med varsin efterrätt då vi var där för att fira min 21-årsdag lite i förskott. Det var verkligen det perfekta stället att fira den på då maten var helt suverän och hela inredningen var verkligen cool. Rekommenderar verkligen folk att gå dit!

Söta mamma

Efter middagen var vi rätt trötta. Vi hade först tänkt att gå vidare till en takbar som heter Roof som ligger mitt på Plaza de Santa Ana, men det blev inte av ikväll. Vi båda höll med om att det skulle vara rätt skönt att komma hem och bara chilla där lite granna. Det blev en super mysig kväll med mycket skratt under middagen. Det är alltid lika trevligt och roligt att äta middag med min kära mamma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar