onsdag 12 mars 2014

Nästa stopp Amsterdam och sedan vidare till Rotterdam!

Idag vaknade Paige och jag som vanligt och gick sedan iväg till skolan. Efter vi var färdiga med våra lektioner kilade jag hem och fixade iordning allt inför min resa. Det känns verkligen hur roligt som helst att sticka till Holland om bara någon timma. Jag har säkert varit på Amsterdams flygplats 50 gånger men aldrig gått utanför den, nu blir det första gången.

Mina saker helt färdigpackade

Jag var på flygplatsen i god tid och satte mig i loungen och pluggade lite. Så himla skönt att kunna få sitta där ett tag och slippa stressa. Jag tog ett glas juice och lite frukt och pluggade lite marknadsföring. Till slut var det dags för mig att gå till gaten så jag knallade dit och nästan direkt blev det boarding vilket var skönt.


Jag har ju aldrig behövt kolla på "bagage hall" skylten utan alltid behövt gå till de stora TV-skärmarna för att titta vart nästa gate är någonstans då vi aldrig lämnar flygplatsen, så nu fick jag se en helt annan avdelning av denna flygplats. Jag hittade så klart bagagebandet tillslut.

Bagage hall nästa!

Att få min väska gick hur snabbt som helst vilket var underbart. Jag gick in på en turistbyrå och frågade dem vart jag kunde köpa en tågbiljett till Rotterdam Central och de var jättehjälpsamma där och visade mig vart jag skulle gå. Efter att ha betalt 12€ för en biljett fick jag skynda mig till tåget då jag tydligen hade lyckats köpa en biljett till ett tåg som skulle gå om TVÅ minuter, ja 2! Så jag grep tag i min väska och småjoggade till perongen. Det gick jättebra och tillslut satt jag på tåget som skulle ta mig en timma. Skönt! Jag smsade snabbt Laila och sa att jag satt på tåget och vi bestämde en mötespunkt. Det fanns gratis internet på tåget vilket var kanon då jag kunde ha någon kontakt med den sociala världen.

På tåget

En glad Anna nästan i Rotterdam!

Det gick jättesmidigt med tåget och jag kom fram hur enkelt som helst. Det är kul att åka tåg då man ser hur Holland ser ut och man ser massa andra små byar. Vi åkte igenom Da Haag vilket var kul att se också! Där har ju många åkt från min skola i Malaysia - MKIS - för att vara med på MUN.

Framme!

Jag gick till spårvagnsstationen och där stod Laila och väntade. Gud vad roligt det var att träffa henne igen. Vi började snacka direkt och allt kändes så otroligt naturligt. Gud vad jag har saknat henne!


Vi kom tillslut fram till hennes hem. Jag skrattade när jag såg trapporna får de var verkligen i ungefär 85 graders lutning. Jag i 12 cm höga klackar plus en väska som är större än mig själv skulle upp för dessa trappor.

Fina Laila

Vi stack efter en liten stund till mataffären där vi handlade lite saker inför middagen. Vi lagade god mat och drack gott vin. Jag hade köpt med mig lite vin från Spanien, ifrån Rioja regionen som är supergott så det var verkligen trevligt att dela på det. Lailas rumskompisar kom också till köket efter ett tag och hängde med oss. De var tre killar och alla var jätteroliga och trevliga! Vi alla delade på lite mer vin och tillslut bestämde vi oss för att gå ut till en pub som låg runt hörnan. Laila hade aldrig varit på denna puben innan men vi stack dit ändå. Det var liveband vilket var jättekul.

Livebandet 

Vi spelade billiard och massa annat kul. Vi drack god öl och bara skattade och hade det kul. Det slutade med att jag var uppe och sjung Halleluja och Let It Be och lite andra saker med bandet. Laila var också uppe och sjung haha. Det blev verkligen en rolig kväll!

Laila och jag

Dennis och Laila

Koen och Damian

Laila uppe och sjunger

Efter några timmar med dans och go musik så stack vi hemåt. Det blev inte en vanlig färd hem utan vi åkte i en kundvagn hem (jag och Laila). Killarna lyfte upp oss där och körde oss snällt, det var ganska skönt ska jag säga då mina fötter gjorde ganska ont efter en hel kväll med 17 cm höga klackar!

Laila och jag i en kundvagn

När vi kom hem så blev det mer snack. Detta gänget var verkligen supertrevligt! Vi skrattade så vi grät vissa sekunder och andra bara vi hade det bra. Verkligen en toppenkväll!


Vi alla kände väl att det var dags att sova när klockan närmade sig tre. Denna dagen började riktigt bra vilket var kul. Nu ska vi ha massa fler kvällar och dagar som denna! Åh vad roligt det är att ens vara i Holland och träffa min bästa och finaste Laila! Kram och godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar