fredag 28 mars 2014

Sobrino de Botin nästa!

Efter frukosten så stack vi iväg och åt på en takterass vid Lavapies. Jättegod mat var det. Vädret var ju dock kanske inte det bästa och jag kunde se hur pappa tyckte det var riktigt kallt. Jag tyckte det var ganska skönt när solen kom fram genom molnen, tydligen var detta 'iskallt' enligt pappa. De är ju vara med Malaysiatemperatur, den har ju inte riktigt kommit till Madrid än. Vi fick in två cous cous sallader som smakade jättegott.


Jag och pappa

Vår lunch

Vi tog oss hemåt efter lunchen. Jag hoppade in i duschen och gjorde mig iordning för att sticka ut på middag. Vi tittade på rapport och det blev jättebra när man använde min AppleTV. Jag öppnade en flaska vin "El Coto" och skar upp lite korv så det satt vi och smaskade på medan vi snackade och hade det bra.

Pre-drinks innan middagen

Vi fick ta taxi till restaurangen då vi blev lite sena men det gick kanon. Det är ju otroligt billigt med taxi här - jag åker in till stan för bara drygt 70 kr (8€), det är det verkligen värt om man ska gå ut någon gång eller vill ta sig hem på ett snabbt och smidigt sätt. Ikväll var det dags att äta på världens äldsta restaurang: El Sobrino de Botin. Pappa tyckte det var riktigt fräckt när man fick gå ner för trapporna för att äta i källaren.

Pappa i trappan

Vi beställde in två förrätter: ost och skinka med melon och sedan varsin köttbit med svampsås. Maten var otroligt god och köttet bara smälte i munnen, mums!!

Jag och pappa

Efter middagen fortsatte vi vidare till el Mercado de San Miguel där vi var igår för att titta om vi kunde ta ett glas vin där eller inte. Som tur var så var det inte lika mycket folk där så vi tog var sitt glas och snackade.

Vindisken

Pappa och jag inne i saluhallen

Efter detta var vi rätt redo för att sticka hemåt. Det blev ett stopp till på en bar längst ner på min gata - en irländsk bar, men sedan var det dags att sova. Imorgon ska vi gå på fotbollsmatch, gud så spännade! Kram och godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar