torsdag 13 mars 2014

Picknick i Rotterdam!

Idag vaknade vi vid tiotiden och åt en god frukost. Vädret var underbart ute vilket var kanon då vi skulle träffa några utav Lailas kompisar för att gå på en picknick. Lailas pojkvän kom hem till oss innan för att säga hej och sedan var vi iväg till en matbutik för att handla lite innan vi drog vidare. Jag fick sitta på pakethållaren på Lailas pojkvän, Kees, cykel vilket kanske inte direkt var det bekvämaste... Man fick lite ont i rumpan efter ett tag.

Cykla gör man överallt här

Efter ungefär 20 minuter var vi framme vid en jättestor och fin park. Vi träffade några utav Lailas kompisar i parken och började äta god fruktsallat, baugette med brieost och massa annat.

Sjön

Jag, Laila och Kees

Julia


Vi hade picknick ett bra tag men efter ungefär tre timmar så drog vi vidare till centralstationen i Rotterdam för att hyra en cykel till mig. Jag har snabbt märkt att det krävs en sådan för att ta sig runt här. Jag undrar dock hur detta kommer att gå då jag inte har cyklat på ungefär 10 år...

Det gick jättesmidigt att hyra en cykel. Det kostar 7€ per dag vilket inte var så mycket att fundera över, så jag hyrde cykeln vilket var skönt. Vi cyklade runt en massa fast först åkte vi hem till Laila för att lämna lite saker - maten från picknicken osv - för att sedan cykla iväg igen runt stan. Vi åkte till ett hotel som heter New York hotel där de har en jättefin utsikt över Rotterdam. Det var en bra bit att cykla och man kände verkligen av backarna upp och ner i låren men det är ju bara positivt; all träning man kan få är ju bara bra!

Så himla fin utsikt

Jag på min röda cykel! 

Jag och Laila

New York Hotel

Vi bestämde oss för att ta en paus och ta varsin varm choklad och lite nachos medan vi kolla ut över solnedgången och fina Rotterdam. Så kul att vara här och gud vilken vacker stad!

Nachos time!

Sådant himla fint ställe

Vi tog en annan väg tillbaka hem och den var jättefin också. Vi stannade på en bro där vi tog massa blider på solnedgången och när det blev mörkt och ljuset speglades i vattnet. Så otroligt fint!


Wow!!


Efter några timmar kom vi hem igen. Trapporna hos Laila var betydligt jobbigare att ta sig upp idag efter all cyklande! Vi bestämde oss för att äta lite brieost som vi hade kvar från picknicken och kolla en film. Vi såg på filmen: North Country. Den var faktiskt riktigt bra med otroligt hemsk! Laila har lektion imorgon klockan nio så vi somnade gott efter lite kvällssnack. Imorgon ska jag plugga lite och sedan ska vi ut på kvällen, ser verkligen fram emot imorgon! Dagarna går så fort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar