lördag 8 mars 2014

Turister i Madrid!

Man kan ju inte ha varit i Madrid utan att ha sett vissa saker så idag blev det till att turista i Madrid med Valentina. Vi började med att åka till Opera och gå till det kungliga slottet. Sedan gick vi till den katolska katedralen där alla de kungliga har gift sig, denna katedral är otroligt fin.

Katedralen

Vi fortsatte sedan mot Templo de Debod och för att se den fina utsikten över Madrid. Man ser också Palatset i vänster hörna. Verkligen en fin utsikt över den spanska huvudstaden!

Jag med utsikten

Fina Valentina

Vi fortsatte till statyn utav Don Quijote och vidare förbi 'broadway' gatan här i Madrid för att sedan hamna på Plaza de Callao. Där fortsatte vi till Puerta del Sol och sedan vidare till Plaza Mayor. Här kände vi att det var dags att äta lite lunch, eller rättare sagt, tidig middag. Det har varit så otroligt fint väder idag. Jag har gått utan jacka hela dagen då det har varit runt 20 grader, helt galet skönt! Det har fläktat lite svalt också vilket är underbart. Vi hittade ett bord i solen på Plaza Mayor och beställde in en karaff med Sangria.

Plaza Mayor

Sangria all the way! 

Mums!

Vi beställde in tre rätter här: potatis i vitlökssås, en korv och skinktallrik, och sedan en gambas al ajillo. Allt var så himla gott!
Potatis i vitlökssås

Korv och skintallrik

Valentina och Gambas al Ajillo

Vi var verkligen mätta när vi var färdiga med allt. Två lite småtrötta tjejer traskade tillbaka till Opera, förbi Mercado de San Miguel, och satte oss på tunnelbanan. Vi kom tillbaka till Cuatro Caminos och gick långsamt hemåt efter ett stop i mataffären. Det blev lite popcorn och film på kvällen vilket var underbart. Vi såg på Moulin Rouge, den var väl så där. Mycket som hände och det hoppade hit och dit, så kanske inte direkt en film för mig men den var kreativt gjord vilket var kul att se. Väldigt bra låtar också! Imorgon åker Valentina tillbaka till Sverige, det har verkligen varit kul att ha haft henne här och tiden har verkligen gått fort! Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar